Thursday, February 21, 2013

WAKAF LOT KOLUM MAJALAH

Malam Jumaat, ditemani bacaan yassin, diri tenggelam dalam tugas dan tanggungjawab memastikan produk Galeri terus tiba ke pangkuan pembaca dan kemudian tersebarluas ke dada masyarakat yang semakin kalut melayan kehendak nafsu yang tidak ada batas kemahuannya. Sudah tentu ini bukan tugas mudah dan bukan tanggungjawab biasa. Ini tanggungjawab dakwah.
Cabaran media dakwah memerlukan sokongan padu semua pihak terutama hartawan yang beriman dan bertaqwa. Majalah dan buku-buku adalah lot-lot wakaf, sumber jariah yang mempunyai implikasi besar kepada masyarakat.
Kami di Galeri Ilmu menyediakan saluran untuk penderma dan penyumbang untuk sama-sama tampil menyediakan dana yang cukup agar bahan-bahan dakwah dapat disampaikan kepada masyarakat tepat pada masa dan sesuai dengan semua peringkat.
Kita perlu ada anjakan baru walaupun penentang Islam lebih awal menyediakan dana yang kukuh mantap bagi menyokong usaha-usaha dakyah mereka ke seluruh pelusuh dunia. Hartawan mereka `pemurah' dan bersedia `berkorban' dan sudah sampai masanya kita menyedarkan jutawan Islam untuk menjadi pemangkin kepada penerbitan dakwah yang sedang Galeri Ilmu perjuangkan.

Mudah-mudahan malam Jumaat 21/2/13 bersamaan 10 Rabiulakhir 1434 ini menjadi kenyataan suatu hari nanti.

No comments: